Västbergaköket

I köket arbetar kockarna Augin Velentino och Elias Lidblad. Augin har i flera år drivit restauranger på Gotland. Elias har arbetat som kock och köksmästare på några av Stockholms populäraste restauranger. Tillsammans med oss jobbar även Marie som kallskänka och ansvarar för den uppskattade salladsbuffén. Salladsbuffén är en blandning av råa och tillagade grönsaker, delvis med inslag av frukt. I köket jobbar också våra köksbiträden Ratree och Davorka som hjälper till med salladsbuffén och servis.

Med vår bakgrund från restaurangvärlden vill vi förändra den negativa bilden som ofta finns av skolmaten. Med smaker, utseende samt bemötande vill vi att lunchen blir en upplevelse med restaurangkänsla. Vi försöker bygga en bra relation med barnen för att få dem att prova nya smaker och rätter. Vi lägger stort värde i det ”lilla extra” i vår matlagning, för att hitta en bra balans i smakerna. För barnen lagar vi mat med stor variation och introducerar rätter från hela världen. Ibland har vi temadagar. I den mån det går lagar vi maten från grunden. Många av våra råvaror är ekologiska och vi har som mål att bli KRAV-certifierade. Med god och näringsrik kost klarar barnen skoldagen bättre.

På ett modernt och stilfullt sätt presenter vi dagens lunch på Instagram. Bilden visas även på skolans info-tv:s, där barnen och föräldrar kan se vilken lunch som serveras.

Följ oss gärna på Instagram @vastbergakoket.

vastbergakoket04               vastbergakoket01

vastbergakoket02               vastbergakoket03