SchoolSoft

2016-10-27

Vi hoppas att ni kommit igång med frånvaroanmälan och även gjort er bekanta med de funktioner som finns på SchoolSoft. Om ni saknar inloggningsuppgifter eller stöter på problem så får ni kontakta Åke Engdahl, ake.engdahl@vastbergaskolan.se. SchoolSoft är ett väl utarbetat system med många funktioner vilket gör att det kan vara svårt för både personal och föräldrar att få grepp om så här i början. Men det kommer att klarna med tiden. Under höstlovet ska lärarna få fortbildning i hur de ska lägga ut uppgifter och bedömningsunderlag som både elever och föräldrar får ta del av. Vi kommer att ge er information allt eftersom vi blir klara med våra riktlinjer för användandet.

• Läxor, prov och uppgifter visas i elevernas kalender på startsidan.

• Prov och läxor ska läggas in i god tid innan förhöret eller provtillfället.

• Skolhändelser, som t.ex. information om utflykter, inbjudningar till föräldramöten och allmän information publiceras under Nyheter eller Kalenderhändelse.

• På webbsidan får man en mer överskådlig information under startsidans olika rubriker, medan appen visar ‘notiser’ i den ordning den publiceras av skolan. Det är därför bra att använda båda “ingångarna” för att bli medveten om de olika funktionerna redan från start.

• När ert barn ska gå till tandläkare eller är sjuka ska ni fylla i ”Anmäl frånvaro”. Om ni ansöker om ledigt av andra orsaker måste ni fylla i den ledighetsansökan som finns på skolans hemsida.

• Individuell kommunikation mellan vårdnadshavare och skolans personal ska fortsättningsvis ske via skolans mail, inte via SchoolSoft.


Tillbaka till nyheterna

Senaste nyheterna

Skolavslutning årskurs 6, musiklärarna uppträder

2020-06-12
Våra musiklärare uppträder på skolavslutningen för eleverna i årskurs 6. Läs mer

Ansökan till förskoleklass läsåret 2020-2021

2018-11-16
Alla som vill söka plats till Västbergaskolans förskoleklass höstterminen 2020 behöver fylla i en ansökan till skolan. Det gäller även … Läs mer

Boknyheter på Bibioteket

2017-12-04
Följ boknyheter på Instagram : vastbergabiblioteket Läs mer

Idrottshallen

2017-05-10
Inför nästa läsår kommer vår idrottshall att rivas för att ge plats åt en större och mer funktionell hall vilket … Läs mer

Stockholmsfinal i schack

2017-03-31
Lågstadiets schacklag har gått vidare till skolfinalen i Stockholm som äger rum måndag 3 april. Stort grattis och lycka till! Läs mer